Saftig Biff med Soppstuing: En Mesterlig Klassiker

Saftig Biff med Soppstuing: En Mesterlig Klassiker

Velkommen til Kokkeverden.no, der vi deler lidenskapen for gode smaker og kulinariske opplevelser! I dag presenterer vi en klassiker som aldri går av moten: Saftig Biff med Soppstuing. Denne retten er full av smak og enkel å lage, perfekt for både hverdagsmiddager og spesielle anledninger.

Ingredienser:

4 biffer av entrecôte eller indrefilet (ca. 200 g hver)
Salt og pepper etter smak
2 ss olje til steking
300 g sopp, skiver (f.eks. champignon eller sjampinjong)
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl kjøttkraft eller buljong
1 dl fløte
Frisk persille til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte:

Forbered biffene:

Dryss salt og pepper på begge sider av biffene, og la dem hvile i romtemperatur i ca. 20 minutter før steking.
Stek biffene:

Varm opp oljen i en stekepanne på middels-høy varme.
Legg biffene forsiktig i den varme pannen og stek dem etter ønsket steketid for ønsket stekningsgrad (ca. 3-4 minutter per side for medium stekt). Husk å snu dem bare én gang under stekingen for å bevare saftigheten.
Når biffene er ferdig stekt, ta dem ut av pannen og la dem hvile på en tallerken mens du lager soppsausen.
Lag soppsausen:

I samme stekepanne, tilsett smør og la det smelte.
Tilsett sopp og stek dem til de er gylne og myke, ca. 5-7 minutter.
Dryss over hvetemel og rør godt for å blande det sammen med soppen.
Hell forsiktig i kjøttkraften eller buljongen mens du rører kontinuerlig for å unngå klumper.
La sausen koke opp og tykne litt, deretter tilsett fløten og la det småkoke i noen minutter til sausen tykner ytterligere.
Smak til med salt og pepper etter behov.
Server:

Legg biffene på serveringsfat og hell soppsausen over.
Dryss over litt finhakket frisk persille for ekstra farge og smak.
Server biffen med soppstuingen sammen med dine favoritttilbehør, som stekte poteter, grønnsaker eller en frisk salat.
Nyt denne saftige biffen med soppstuingen, og la smaksløkene dine bli bortskjemt av denne deilige klassikeren fra Kokkeverden.no!
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.