Sprøstekt Kylling med Honning-sennepssaus

Sprøstekt Kylling med Honning-sennepssaus

Velkommen til Kokkeverden.no, hvor vi elsker å utforske spennende smaker og dele fantastiske oppskrifter med dere! I dag presenterer vi en herlig rett som vil glede smaksløkene dine - Sprøstekt Kylling med Honning-sennepssaus. Dette er en rett som balanserer søtt og salt, og er enkel å lage samtidig som den imponerer gjestene dine.

Ingredienser:

4 kyllingbrystfileter, uten skinn og ben
Salt og pepper etter smak
2 ss olivenolje
2 ss smør
3 ss honning
2 ss dijonsennep
1 ss soyasaus
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts tørket timian eller 1 ss fersk timian, finhakket
1 dl kyllingkraft eller buljong
Frisk persille til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte:

Forbered kyllingbrystene:

Klapp kyllingbrystene tørre med kjøkkenpapir, og krydre dem med salt og pepper på begge sider.
Stek kyllingbrystene:

Varm opp olivenoljen og smøret i en stekepanne over middels varme.
Legg kyllingbrystene forsiktig i pannen, og stek dem i ca. 6-7 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Når kyllingbrystene er ferdigstekte, ta dem ut av pannen og sett dem til side.
Lag honning-sennepssausen:

I samme panne, tilsett honning, dijonsennep, soyasaus, hvitløk og timian.
Rør godt sammen og la det småkoke i ca. 2 minutter, slik at sausen tykner litt.
Tilsett kyllingkraften eller buljongen og la sausen småkoke videre i ca. 5 minutter, eller til den tykner til ønsket konsistens.
Server:

Legg de sprøstekte kyllingbrystene på en tallerken og hell den varme honning-sennepssausen over.
Pynt gjerne med litt frisk persille for ekstra farge og smak.
Server kyllingen med din favoritt tilbehør, som dampede grønnsaker, ris eller poteter.
Nyt denne smaksrike retten av sprøstekt kylling med honning-sennepssaus fra Kokkeverden.no, og la dine smaksløker bli bortskjemt av denne delikate kombinasjonen av søtt og salt!
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.